In eigen streek, van advocaat tot Tripel Karmeliet

Vanaf €53 p.p.
Datum naar keuze
Serskamp/Dendermonde/Buggenhout

Prijzen in groep

Vanaf 25 deelnemers
€53 p.p.
Vanaf 35 deelnemers
€49 p.p.
Vanaf 45 deelnemers
€46 p.p.

Programma

Duur: 1 dag

Voormiddag

Een programma in eigen streek. We worden ontvangen in de voormiddag in de likeurstokerij De Klok te Serskamp. Een gekend bedrijf uit onze eigen buurgemeente. U wordt er ontvangen met een degustatie van artisanale speculaas en koffie. We bekijken er een film over het bedrijf. De producten worden er op vandaag nog steeds vervaardigd zoals talrijke jaren geleden. Onvoorstelbaar, in dit bedrijf worden wekelijks 8649 verse eieren manueel gescheiden van hun dooier en verwerkt in de advocaat. Het bedrijf is tot ver buiten onze landgrenzen gekend voor hun ambachtelijk gemaakte lekkernij. Naast de advocaat kan je hier ook uitleg krijgen over de citroen-, vanille- en chocoladejenever. Alsof dat nog niet genoeg is, krijg je er een rondleiding in de chocolaterie van de artisanale pralines’ Jolien Galle’. Uiteraard mag je er alles proeven en degusteren! Een bezoek vol lekkernijen.

Middag

We nemen het middagmaal in een nabijgelegen restaurant.

Namiddag

De stad van het Ros Beiaard, Dendermonde. We maken er een stadswandeling met een gids. We bezoeken er het prachtig stadhuis, een pareltje van Vlaams middeleeuwse bouwkunst die de voormalige lakenhalle en het Belfort met beiaard omvat. We bezoeken er zeker ook de Onze -Lieve-vrouwekerk en het Sint-Alexiusbegijnhof dat dateert van 1288.

Om onze dag af te sluiten rijden we met de autocar verder nar het Oost-Vlaamse Buggenhout en zijn gekende brouwerij Bosteels. Deze dateert reeds uit 1791 en is al zeven generaties in het bezit van de familie Bosteels. Ze werden bekend om hun Tripel Karmeliet, Pauwel Kwak en Deus. In 2008 kregen ze zelfs een World Beer Award. We krijgen er een gegidste rondleiding en sluiten onze dag af met een heerlijke degustatie.

 

Opstapplaatsen

  • Opstapplaats naar keuze

Inbegrepen

  • Vervoer per luxe autocar
  • Koffie en speculaas
  • Bezoeken en degustaties
  • Gidsbegeleiding
  • Middagmaal ( 3 gangen)

Niet inbegrepen

  • Eventuele avondmaaltijd
  • Dienstvergoeding chauffeurs