Gravin uit Westerlo en Norbertijnenabdij uit Tongerlo

Vanaf €60 p.p.
Datum naar keuze
Westerlo

Prijzen in groep

Vanaf 25 deelnemers
€60 p.p.
Vanaf 35 deelnemers
€55 p.p.
Vanaf 45 deelnemers
€50 p.p.

Programma

Duur: 1 dag

Voormiddag

Een aankomst in Westerlo wordt voorzien tussen 9 en 10 uur. We worden er met een lekkere koffie en ontbijtkoek ontvangen.

Het eerste bezoek is aan een prachtig gerenoveerd kasteel dat nu dienst doet als gemeentehuis van Westerlo. Het werd gebouwd tussen 1909 en 1911 in opdracht van Gravin Jeanne De Merode. Na het overlijden van de gravin in 1944 namen de zusters Augustinessen het kasteel in gebruik als rustoord voor priesters. Ontdek de ruime geschiedenis van dit kasteel tijdens een geleid bezoek.

Middag

We nemen het middagmaal in een nabijgelegen restaurant.

Namiddag

Na de middag brengt de bus ons naar Tongerlo. We bezoeken er de Norbertijnenabdij. Omstreeks 1130 vestigden de eerste norbertijnen zich in Tongerlo. De jonge kloostergemeenschap legde zich, naast koorgebed en bezinning, toe op het ontginnen en in cultuur brengen van landbouwgrond. Ook nu nog leven, bidden en werken hier volgelingen van Sint-Norbertus. Een eeuwenoude lindendreef leidt via het poortgebouw naar het binnenplein van de abdij. Rond dit plein ontdek je talrijke gebouwen in de meest uiteenlopende bouwstijlen. Centraal staat de tiendschuur. Hierin zijn een permanente tentoonstelling over de geschiedenis van de abdij en een film over het kloosterleven te zien. Tijdens een wandeling over het binnenplein van de abdij vertelt een gids de boeiende geschiedenis van de eeuwenoude abdij. We sluiten de dag af met een bezoek aan het Da Vincimuseum waar het laatste avondmaal hangt. Een schilderij op doek van 8 op 4 meter. Het is de meest getrouwe replica van de muurschildering die Leonardo Da Vinci maakte in de refter van het Dominicanenklooster te Milaan.

Opstapplaatsen

  • Opstapplaats naar keuze

Inbegrepen

  • Vervoer per luxe autocar
  • Koffie en ontbijtkoek
  • Bezoeken
  • Gidsbegeleiding
  • Middagmaal ( 3 gangen)

Niet inbegrepen

  • Dienstvergoeding chauffeurs
  • Eventuele avondmaaltijd