Haspengouwse bloesems, de grootste fruitregio

Vanaf €69 p.p.
Datum naar keuze
Haspengouw

Prijzen in groep

Vanaf 25 deelnemers
€69 p.p.
Vanaf 35 deelnemers
€65 p.p.
Vanaf 45 deelnemers
€60 p.p.

Programma

Duur: 1 dag

Romantische kastelen, rijke boomgaarden, pittoreske kerkdorpjes, historische steden, religieuze monumenten, mergelgrotten… Veelzijdig Haspengouw verrast het hele jaar door. Haspengouw is de grootste fruitregio van West-Europa en in April legendarisch om zijn kleurrijke bloesemzee.

Voormiddag

In de voormiddag worden we ontvangen met een koffie en een kattekop. Een kattekop is een Haspengouws streekgerecht. Je kan het alle dagen kopen bij de Truidens warme bakkers. Heerlijk is dat om onze dag te starten. We vervolgen onze dag met een leuke stadswandeling. we bezoeken er zeker ook de abdijtoren. Het historisch baken van de stad. Wie dat wil, mag hem zelfs beklimmen, 196 treden wachten op je, met onderweg vijf rust-en ervaringsplatforms. Wie er zich aan waagt, geniet van een adembenemend panorama over stad en streek. Na de wandeling sluiten we af met een fruitjenever in de stadshal en wordt iedereen verwend met een zoete verrassing.

Middag

We nemen het middagmaal in een nabijgelegen restaurant.

Namiddag

In April verandert Haspengouw in één grote bloesemzee. Een fenomeen dat in deze grote schaal maar op enkele plaatsen in de hele wereld voorkomt. een maand lang bruist de hele regio elke dag opnieuw van de fruitige activiteiten. Sfeervolle bloesemfeesten, fruitbedrijven en veilingen die hun deuren voor je openen. We bezoeken er een fruitbedrijf. De gids neemt ons mee door de plantage en geeft ons meer uitleg over de werking van het fruitbedrijf doorheen de seizoenen. We sluiten onze dag af met een huisgemaakte appelsap en iedereen krijgt er nog een gratis fruitpakketje bovenop.

 

 

 

Opstapplaatsen

  • Opstapplaats naar keuze

Inbegrepen

  • Vervoer per luxe autocar
  • Bezoeken
  • Gidsbegeleiding
  • Middagmaal ( 3 gangen)

Niet inbegrepen

  • Eventuele avondmaaltijd
  • Dienstvergoeding chauffeurs