Het hele jaar door verrassingen in Haspengouw

Vanaf € 70 p.p.
Datum naar keuze
Haspengouw

Prijzen in groep

Vanaf 25 deelnemers
€70 p.p.
Vanaf 35 deelnemers
€64 p.p.
Vanaf 45 deelnemers
€60 p.p.

Programma

Duur: 1 dag

De Haspengouw situeert zich om en rond de taalgrens over verschillende provincies. Het is een uitgestrekt gebied met leuke stadjes zoals Sint-Truiden, Tongeren, Tienen, Borgloon en Bilzen en biedt daardoor ook heel wat mogelijkheden tot verkenning.

Voormiddag

In dit programma paren we gastronomie met de mooie panorama’s die deze streek ons te bieden heeft. In de voormiddag starten we met een bezoek aan de suikerfabriek van Tienen. In anderhalf uur tijd leren we alles over het proces van biet tot suiker. Het is een gevestigde waarde in het Belgische landschap. Wist u dat het eerste harde suikerklontje ooit werd gemaakt in het jaar 1902 dankzij de uitvinding van Adant- turbine. U ontdekt vandaag de gehele geschiedenis van dit bedrijf.

Middag

We nemen het middagmaal in een nabijgelegen restaurant.

Namiddag

We bezoeken na het middagmaal het Gallo- Romeins museum. Dankzij maquettes, educatieve films en levensechte figuren ontdekken we hier de evolutie van de mens van in de prehistorie tot in de Romeinse tijd. Het volgende bezoek brengt ons naar Borgloon waar we één van de laatste overgebleven stoomstroopfabrieken kunnen bezoeken. Deze oude fabriek was enige tijd niet meer actief maar werd onder impuls van de provincie opnieuw opgestart. Na al dat zoets kunnen we onze dag afsluiten met een bezoek aan de huisbrouwerij van Kerkom. Het is de brouwerij waar de Bink bieren worden geproduceerd. Hier wordt alles nog met de hand gemaakt, echte ambacht, van hop tot bier. De dorstigen worden hier verwend met een proevertje in de brasserie.

 

 

 

Opstapplaatsen

  • Opstapplaats naar keuze

Inbegrepen

  • Vervoer per luxe autocar
  • Bezoeken en degustaties
  • Gidsbegeleiding
  • Middagmaal ( 3 gangen)

Niet inbegrepen

  • Eventuele avondmaaltijd
  • Dienstvergoeding chauffeurs