Zero Hour en Passchendaele Museum 1917

Vanaf €57 p.p.
Datum naar keuze
Passendaele

Prijzen in groep

Vanaf 25 deelnemers
€57 p.p.
Vanaf 35 deelnemers
€50 p.p.
Vanaf 45 deelnemers
€46 p.p.

Programma

Duur: 1 dag

Voormiddag

Tussen 9 en 10 uur worden wij verwacht in Nieuwkerke en genieten er van een lekker ontbijt. Koffie naar believen en een verse koffiekoek van de plaatselijke bakker.

De Mijnenslag van Mesen is één van de meest bekende verschrikkingen van de Groote Oorlog. In een poging van de geallieerden om in juni 1917 een doorbraak richting Belgische kust te forceren, werden belangrijke Duitse posten op een twintigtal plaatsen ondermijnd en om Zero Hour, dit is 3.10 uur in de ochtend, in de lucht geblazen. We bekijken de diep doordringende film ‘ Zero Hour’ die ons een 100-tal jaar terug in de tijd brengt in één van de verschrikkelijkste oorlogen die meer dan tien miljoen jonge soldaten dodelijk trof. Een treffende film met veel authentieke opnames. Na deze film brengen we een bezoek aan de 120 meter brede krater, nu bekend als de ‘Pool of Peace’.

Middag

We nemen het middagmaal in een nabijgelegen restaurant.

Namiddag

In de namiddag bezoeken we één van de meest aansprekende musea die de Slag van Passendale in 1917 op een schitterende manier terug tot leven brengt. Het museum bevindt zich op de eerste verdieping van het kasteel in Zonnebeke dat volledig na WOI in al zijn schoonheid werd heropgebouwd. U herkent er zeker de prachtige Normandische stijl in. Ondergronds werd een indrukwekkende ‘dug-out’ of ondergrondse bomvrije schuilplaats op een realistische manier gereconstrueerd. Levensechte figuren beelden het ondergrondse leven in deze Britse schuilplaats uit. Verder stappen we er door de unieke loopgraven. Een unieke belevenis in een musea dat u wellicht nog niet heeft gezien? Op de terugweg stoppen we aan de Menenpoort in Ieper. We kunnen er nog even genieten van een biertje of een bezoek brengen aan de voornaamste winkelstraten van Ieper.

 

 

Opstapplaatsen

  • Opstapplaats naar keuze

Inbegrepen

  • Vervoer per luxe autocar
  • Koffie en ontbijtkoek
  • bezoeken
  • Gidsbegeleiding
  • Middagmaal ( 3 gangen)

Niet inbegrepen

  • Eventuele avondmaaltijd
  • Dienstvergoeding chauffeurs