Met ita reizen naar Lapland

Noorderlicht? Check! Sneeuwscooter? Check! Ultiem genieten en eigen begeleiding? Dubbel check!

Groepsreis Lapland met ita reizen (LAATSTE 3 PLAATSEN)

Vanaf € 1825 (LAATSTE 3 PLAATSEN) p.p.
6/02/2022
Fins Lapland

Onze nieuwe en eigen groepsreis voor 2022!!

Wie had gedacht dat we na een prachtig begin van 2020 in dit rampzalig vervolg zouden belanden. Zelfs onze Lapland reis van februari 2021 moet er nog aan geloven.

Wij kijken uit naar de toekomst en na een uitverkochte editie is iedereen het nog steeds met ons eens dat dit een reis was om nooit te vergeten. Onze 24 deelnemers kwamen terug van een reis die op geen enkel vlak ooit, uit het hart zal verdwijnen. De magische schoonheid van de bestemming, de spanning en beleving van de uitstappen en het culinair genot van de verschillende maaltijden maakten deze reis meer dan de moeite waard. Het Noorderlicht op onze derde avond nog eens mogen aanschouwen was dan ook de ultieme kers op de taart.

We kunnen dus niet anders dan deze reis opnieuw te doen in 2022!

 

Enkele korte reacties van onze vorige deelnemers:

F & V: Onze verwachtingen voor deze reis waren erg hoog gespannen …..als de reis deze verwachtingen niet alleen vervult maar op ALLE vlakken overstijgt dan kunnen we alleen maar volmondig zeggen dat het één van onze mooiste trips ooit was . Een pluim voor de organisatie zowel in België als in Finland . Dit alles droeg stevig bij tot een gezellige en warme sfeer tussen alle deelnemers Voor herhaling vatbaar.

E & M: Dag Jonas, We hebben heimwee naar deze reis!  Super reis, zowel de bestemming, als de organisatie en begeleiding, het gezelschap,….!  Dit moet je minstens éénmaal in je leven meegemaakt hebben!  Het is avontuur, maar tegelijkertijd word  je er ook stil van alle natuurpracht! Zowel voor jong, als al wat ouder…

J & H: Beste ita reizen, nogmaals bedankt voor de prachtige organisatie, en vooral voor het bestellen van het noorderlicht 🙂 !! We hebben reeds reclame gemaakt, en er zijn vele geïnteresseerden.

 

Honderden kilometers sneeuwvlaktes, dennenbossen en bevroren meren. Weinig streken spreken zo tot de verbeelding en laten je wegdromen in een fabelachtige setting. Op deze reis worden we ondergedompeld in de Lapse cultuur en proeven van alles wat Lapland te bieden heeft: een huskysafari, rendierensledetocht, adrenaline op de sneeuwscooters en met wat geluk spotten we het magische noorderlicht.

Ik moet er nog maar aan denken en de adrenaline in mijn bloed begint al te stromen! Ik hoor het geluid van de sneeuwscooters, de blaffende husky’s, maar evengoed de ongeziene stilte en schoonheid die deze wondermooie bestemming te bieden heeft.

Beleef deze reis met een eigen begeleider van ITA Reizen die de gehele reis samen met u zal doorbrengen. U wordt met één van onze autocars naar de luchthaven gebracht en na de reis terug afgehaald.

We verblijven in het gezellige centrum van Levi van waaruit we talrijke excursies en safari’s gaan maken.

 

Programma

Datum: 6/02/2022 Vertrek: 03:00 uur Datum terugkomst: 10/02/2022 • Duur: 5 dagen/ 4 nachten

Lapland is de noordelijkste provincie van Finland en ligt voor het grootste gedeelte boven de poolcirkel. Noord-Finland is één van de weinige plaatsen op onze aarde waar de natuur nog oorspronkelijk en onaangetast is. In deze ongetemde wildernis heersen een rust en stilte die we eigenlijk niet meer voor mogelijk houden. Een overvloed aan ruimte nodigt uit voor een
avontuurlijke tocht in de eenzaamheid van dit wondermooie sneeuwland. Winters Lapland betekent ook onvergetelijke witte vlaktes en met een beetje geluk het ervaren van het
Noorderlicht. In Lapland wonen de Sámi, de enige inheemse bevolkingsgroep van Noord-Europa.

De Sámi spreken hun eigen taal en hebben hun eigen kleurrijke cultuur. Ondanks hun moderne en eigentijdse levenswijze houden de Sámi hun tradities in ere zoals de kleurrijke klederdracht, de rendierboerderijen en de ‘joiku-zang’. Het absolute hoogtepunt van een Lapland-reis is natuurlijk het ervaren van het Noorderlicht; een uniek natuurfenomeen, een natuurlijk en spectaculair lichtspel aan de hemel van het paradijs.

Deze streek heeft perfect zijn authenticiteit en charme weten te bewaren. Hier beleeft u nog de echte natuur; de fauna en flora zijn indrukwekkend, de lucht puur en het water zuiver.

 

Vluchten

06/02/2022 BRUSSEL 06:15 – Rechtstreekse vlucht naar KITTILA 10:30
10/02/2022 KITTILA 11:45 – Rechtstreekse vlucht BRUSSEL 14:10

 • vluchturen onder voorbehoud

Programma

Dag 1 (L + D)

Vertrek met de autocar richting Brussel gevolgd door een rechtstreekse vlucht van Brussel naar Kittilä. Aankomst voorzien in de loop van de voormiddag met transfer naar het dorpje Levi. Bij aankomst in Levi bent u meteen in de juiste stemming. Het centrum en de skipistes liggen vlakbij en van hieruit zullen we tal van interessante excursies en safari’s maken. We verblijven in Levi in een gezellig hotel dat in het centrum gelegen is.

We nemen onze lunch in een lokaal restaurant (buffet) en in de loop van de namiddag wordt u uitgerust met warme thermische kledij. (Thermische overall, warme botten, handschoenen, een muts en een helm. Deze kledij kan u behouden tot op het einde van het programma. We genieten ’s avonds samen van het diner in het hotelrestaurant. Indien gewenst kan er ook optioneel een overnachting in een glazen iglo bijgeboekt worden. Deze glazen iglo staat bovenop de skiheuvel van Levi. De volgende ochtend sluiten jullie opnieuw aan bij de groep.

 

Dag 2 (O + L + D)

Na een stevig ontbijt en een korte instructieles vertrekken we op een leuke sneeuwscootersafari in de Lapse natuur waarbij u prachtige sneeuwlandschappen zal ontdekken. We rijden per 2 personen, per scooter die u afwisselend kan besturen. Rond de middag is er ook een heerlijke soeplunch voorzien. Tijdens de dag wordt ook nog halt gehouden op een bevroren meer om aan ijsvissen te doen. De gids leert ons de technieken aan en nadien proberen we zelf een vis aan de haak te slaan. Tijdens deze uiterst mooie sneeuwscootersafari zullen we maar liefst 30 tot 35 kilometer afleggen.

In de namiddag is er vrije tijd om te genieten van de faciliteiten van het hotel. ’s Avonds staat een onvergetelijk diner op het programma. In een typische kota genieten we van een heus Laps buffet waarbij allerlei lokale specialiteiten zoals zalm en diverse rendierbereidingen zoals worsten, ragout en gebraad op het menu staan. Lekker eten, gezelligheid en sfeer troef.

 

Dag 3 (O + L + D)

Ontbijt in het hotel. ’s Morgens bezoeken we een lokale rendierboerderij. We maken kennis met het leven op de boerderij en natuurlijk maken we ook een tocht per rendierslede van ca. 1km. Nadien kunnen we luisteren naar de verhalen van de rendierherder en ook vragen stellen bij een deugddoende koffie met bijhorend zoet broodje. Hierna maken we kennis met sneeuwschoenwandelen. In de buurt van de boerderij maken we een mooie en aangename sneeuwschoenwandeling langs verharde paden en diepsneeuw alvorens terug te keren naar het hotel. In de namiddag is er vrije tijd. Wie dat wenst kan skiën, langlaufen of genieten van de faciliteiten van het hotel. (ski niet inbegrepen) Het is mogelijk om deel te nemen aan enkele optionele excursies zoals paardrijden, ice karting of u kan langlaufski’s of een fatbike ter plaatse huren.

 

Dag 4 (O + L + D)

In de voormiddag maken we samen een wandeling heuvelopwaarts maken naar een mooi uitzichtpunt. Bij helder weer kunnen we hier genieten van spectaculaire uitzichten op de wijde omgeving. Wie dat wenst kan dit ook doen met de skilift. (betalend).

Rond de middag worden we naar een nabijgelegen huskyboerderij gebracht waar u een mooie huskysafari zal maken langsheen de bossen en heuvels in wondermooie winterse landschappen. Bij aankomst krijgen we de uitleg hoe we de slede dienen te besturen en nadien kan het avontuur van start gaan. 1 persoon zit in de slede en de andere persoon bestuurt. De slede wordt getrokken door een 6 tal husky’s. Voor of na de tocht wordt er nog een lunch voorzien op de boerderij en kunnen we luisteren naar de verhalen over het leven van de husky’s. U maakt er een tocht van ca. 10 km.

Na het afscheid van onze trouwe viervoeters wordt u met de bus naar het Snow Village gebracht dat middenin de natuur gelegen is. Het is één van de mooiste sneeuw- en ijshotels van Lapland en het bezichtigen ervan is dan ook een unieke belevenis. We krijgen er een mooie rondleiding en u maakt kennis met de verschillende ijssculpturen, ice suites, ice chapel, ice restaurant en natuurlijk ook de ice bar waar we een welkomstdrankje zullen nuttigen.

s’ Avonds genieten we hier van een uniek drie-gangen diner in het koude restaurant van het Snow Village waarna we worden teruggebracht naar ons hotel. Wie dat wenst kan optioneel een overnachting maken in een ice suite en dan wordt u pas de volgende ochtend terug naar onze groep gebracht (mits supplement).

 

Dag 5 (O )

Na het ontbijtbuffet leveren we de warme winterkledij terug in en maken we de check out. De transfer brengt ons naar de luchthaven voor onze rechtstreekse terugvlucht naar Brussel. Bij aankomst staat onze autocar klaar om u terug van Brussel naar Wetteren te brengen.

 

Prijzen

Met verblijf in standaard kamer, 2 personen : € 1 825 per persoon

Met verblijf in standaard kamer, 1 persoon: €2 160 per persoon

Met verblijf in standaard kamer, 3 personen: €1 750 per persoon

Met verblijf in een double superior kamer inclusief sauna, 2 personen: € 1 905 per persoon

Met verblijf in double superior kamer inclusief sauna, 1 persoon: €2 350 per persoon

Met verblijf in double superior kamer inclusief sauna, 3 personen: €1 795 per persoon

 

 

(Gegarandeerde afreis vanaf 20 ingeschreven personen)

De foto’s uit bijlage zijn foto’s van onze eigen voorgaande reis van 9 februari 2020 en geven dus een realistisch beeld van wat u te zien kan krijgen tijdens deze reis. 

Opstapplaatsen

 • Wetteren

Inbegrepen

 • Rechtstreekse vluchten met chartervlucht (vluchturen onder voorbehoud)
 • Autocarvervoer van en naar de luchthaven in Brussel
 • Overnachtingen zoals beschreven in het programma (Hotel Sokos Break Levi ****) Onder voorbehoud van hotelbevestiging
 • Maaltijden en snacks zoals omschreven in programma (O: ontbijt, L: lunch, D: diner)
 • Alle vermelde transfers zoals beschreven in programma
 • Alle vermelde bezoeken zoals beschreven in programma
 • Alle vermelde excursies op basis van 2 personen per scooter of slede (single supplementen mogelijk)
 • Diensten van een lokale Engelstalige gids tijdens de excursies
 • Nederlandstalige begeleiding ITA
 • Warme winterkledij van bij aankomst tot vertrek
 • Reisinformatiemap
 • BTW
 • Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden

Niet inbegrepen

 • Annulerings- en/of Bijstandsverzekering
 • Extra verzekering voor sneeuwscootertocht (verminderen van eigen franchise)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Dranken bij de maaltijden
 • Facultatieve excursies niet vermeld in het programma
 • Transfers en diensten niet specifiek vermeld in het programma

Foto's